چهارشنبه ٢٦ مهر ١٣٩٦
اخبار > وضعیت تغذیه­ای و ارتباط آن با افسردگی در سالمندان شهر سمنان

وضعیت تغذیه­ای و ارتباط آن با افسردگی در سالمندان شهر سمنان

وضعیت تغذیه­ تاثیر زیادی بر سلامت جسمی سالمندان دارد. هدف این مطالعه تعیین ارتباط وضعیت تغذیه­ای و افسردگی در سالمندان شهر سمنان بود. در این مطالعه توصیفی، تحلیلی­ و مقطعی، 260 نفر از سالمندان سمنان، به روش خوشه­ای وارد مطالعه شدند؛ ابزار جمع­ آوري اطلاعات، پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و مقیاس­های بررسی مختصر وضعیت تغذیه­ (MNA) Mini Nutritional Assessment، و افسردگی سالمندانGeriatric Depression Scale (GDS)  بود.  8/5%(15 نفر) سوءتغذیه داشتند، 1/53%(138 نفر) در معرض سوءتغذیه بودند. 9/21% ( 57 نفر) افسردگی شدید (30-20)، 2/34% (89 نفر) افسردگی خفیف (19-10) داشتند. بین وضعیت تغذیه و افسردگی همبستگی منفی و معنی­ داری (R= -0/594, P<0/001) دیده­ شد.بیش از نیمی از سالمندان شهر سمنان، در معرض خطر سوء تغذیه­ بودند. هم­چنین وضعیت تغذیه­ ای با افسردگی در سالمندان ارتباط آماری معنی­ دار داشت. لزوم شناسایی و برنامه­ ریزی جهت اصلاح وضعیت تغذیه و بهبود سلامت روانی این قشر مهم و آسیب­ پذیر جامعه، مشخص می­گردد.

علاقمندان می­توانند از طریق آدرس زیر به اطلاعات کامل­تری دسترسی پیدا نمایند

١٠:٤٨ - يکشنبه ٢٨ خرداد ١٣٩٦    /    عدد : ١٢٩٢٩    /    تعداد نمایش : ١٤٩