پنج شنبه ٢٣ آذر ١٣٩٦
اخبار > کنترل درد با اسانس اسطوخودوس: مطالعه مروری

کنترل درد با اسانس اسطوخودوس: مطالعه مروری

تازه‌هاي پژوهشي محققان دانشگاه (Research highlight)

درد یک تجربه­ ناخوشایندي است که در نتیجه پاسخ فیزیکی و روانی به آسیب ایجاد می­شود. از آن جایی که کنترل درد بیماران از اهداف اصلی در درمان محسوب می­شود، یافتن روش­های ایمن، آسان، و ارزان در کنترل درد همچنان یک ضرورت محسوب می‌شود. رایحه­ درمانی از دیرباز در تسكين درد و درمان بیماری­های گوناگون بکار  مي‌رود. یکی از گیاهان نام آشنا در رایحه­درمانی که از اهمیت و ارزش خاصی در درمان و تسكين درد دارد اسطوخودوس است که کاربرد زیادی در بالین دارد. استفاده از اسطوخودوس به عنوان یک روش جايگزين درمانی، نیاز به داروهای شیمیایی در بعضی از مشکلات جسمی و روانی را کاهش داده است. بررسی مطالعات انجام شده در حیطه اثرات ضد‌دردی اسطوخودوس، نتایج و اثرات متفاوتی را نشان داده است، لذا نياز به مطالعات بيشتر در اين زمينه احساس مي‌شود. با توجه به اين ضرورت، محققين دانشكده پرستاري و پيراپزشكي سمنان مطالعه‌اي مروری را به سرپرستي دكتر علی‌اصغر قدس با هدف بررسی کنترل درد با اسانس اسطوخودوس انجام دادند. در این مطالعه مروری، 36 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. نتايج اين مطالعه نشان داد که در مطالعات مختلف اثر ضد دردی اسطوخودوس در كنترل دردهای حاد و مزمن و سرطان وبا توجه به ماهیت درد و روش استعمال آن متفاوت است، اما غالب نتایج حاکی از اثر ضد‌دردی اسطوخودوس است. نتايج اين مطالعه در مجله Koomesh(با ایندکس Scopus) در ماه ژانویه سال ميلادي جاري (2017) به چاپ رسيده است كه از طريق آدرس زير قابل دريافت است:

٠٨:١٤ - دوشنبه ٣ مهر ١٣٩٦    /    عدد : ١٤١٧٢    /    تعداد نمایش : ٧١

بازدید این صفحه : 96423