چهارشنبه ٢٦ مهر ١٣٩٦
اخبار > میزان نیازمندی به توجه در کنترل تعادل افراد جوان مبتلا به صافی قوس کف پا

میزان نیازمندی به توجه در کنترل تعادل افراد جوان مبتلا به صافی قوس کف پا

تازه‌هاي پژوهشي محققان دانشگاه (Research highlight)

با توجه به اهمیت پا در حفظ تعادل، به نظر می‌رسد صافی قوس کف پا بتواند سیستم‌های پیچیده کنترل وضعیت و تعادل را متاثر سازد. در این مطالعه از الگوی تکلیف دوگانه جهت بررسی میزان نیازمندی به توجه در کنترل تعادل افراد مبتلا به کف پای صاف در مقایسه با افراد با کف پای طبیعی استفاده شده است. 30 نفر (15 زن و 15 مرد، با میانگین سنی 30/22±61/2) با صافی قوس کف پا و 30 نفر (15زن و 15 مرد، با میانگین سنی30/22±70/1) با کف پای طبیعی در دو گروه قرار گرفتند. آزمون‌های تعادلی ایستا و پویا با استفاده از دستگاه بایودکس در شرایط ایستاده روی یک پا، در دو حالت چشم‌های باز و بسته انجام گرفت. متغیرهای محاسبه شده شامل شاخص ثبات کلی، قدامی- خلفی و داخلی- خارجی بود. بررسی نتایج نشان داد تعادل ایستای چشم باز و بسته و پویای چشم باز در افراد گروه کنترل و گروه صافی کف پا در دو تکلیف منفرد و دوگانه متفاوت است. تعادل پویای چشم بسته در افراد گروه کنترل و گروه صافی کف پا نیز در دو تکلیف منفرد و دوگانه متفاوت است. مقایسه بین گروهی تعادل ایستا و پویا، در افراد گروه کنترل و گروه صافی کف پا باهم یکسان است. در مجموع می توان نتیجه گیری کرد که افراد با صافی کف پا از میزان برابری از نیازمندی به توجه در کنترل تعادل در مقایسه با افراد با کف پای طبیعی برخوردارند.

نتايج اين مطالعه در مجله کومش، جلد 18، شماره 1 در پاییز سال 1395 به چاپ رسيده است كه از طريق آدرس زير قابل دريافت است:

٠٨:١٨ - دوشنبه ٣ مهر ١٣٩٦    /    عدد : ١٤١٧٣    /    تعداد نمایش : ٣٩

بازدید این صفحه : 82020