نشست تخصصی معاونت تحقیقات و فناوری؛ از ارائه جدیدترین یافته‌های سرواپیدمیولوژیک هپاتیت تا تأثیر تغذیه بارداری بر سلامت نوزادان

نشست تخصصی معاونت تحقیقات و فناوری؛ از ارائه جدیدترین یافته‌های سرواپیدمیولوژیک هپاتیت تا تأثیر تغذیه بارداری بر سلامت نوزادان

نشست تخصصی معاونت تحقیقات و فناوری؛ از ارائه جدیدترین یافته‌های سرواپیدمیولوژیک هپاتیت تا تأثیر تغذیه بارداری بر سلامت نوزادان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان، هشتمین نشست خبری تخصصی معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه روز 19 بهمن ماه 1404 با حضور جمعی از پژوهشگران، اعضای هیأت علمی و اصحاب رسانه برگزار شد. در این نشست که با هدف ارائه دستاوردهای نوین تحقیقاتی در حوزه سلامت استان ترتیب یافته بود، دو طرح پژوهشی شاخص با عناوین «مطالعه سرواپیدمیولوژیک عفونت هپاتیت B و هپاتیت C» و «تأثیر مصرف غذاهای دریایی در بارداری بر وزن نوزاد» مورد بررسی و تحلیل قرار گرفت.

دکتر مجید اسلامی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در ابتدای این نشست به ارائه گزارش مختصری از وضعیت پژوهشی دانشگاه پرداخت و در ادامه، مجریان طرحهای تحقیقاتی خاتمه یافته به ارائه دستاوردهای پژوهشی خود پرداختند. 

کاهش شیوع هپاتیت B و C در جمعیت عمومی سمنان

در نخستین ارائه در این نشست، دکتر هادی غفاری، عضو هیأت علمی گروه ویروس‌شناسی دانشگاه و مجری طرح، به ارائه یافته‌های پژوهشی خود در زمینه وضعیت شیوع هپاتیت‌های ویروسی در شهرستان سمنان پرداخت.

وی با اشاره به شکاف اطلاعاتی موجود در خصوص داده‌های به‌روز از جمعیت عمومی (غیر از اهداکنندگان خون)، گفت: «مطالعه ما بر روی نزدیک به ۵ هزار نفر از مراجعه‌کنندگان به آزمایشگاه مرجع سلامت سمنان در بازه زمانی ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ انجام شد و نتایج نشان‌دهنده شیوع ۱.۸ درصدی هپاتیت B و ۰.۸ درصدی هپاتیت C در این جمعیت است.»

دکتر غفاری با تأکید بر پایین‌تر بودن این ارقام نسبت به معدل کشوری و برخی مطالعات پیشین، خاطرنشان کرد: «اگرچه شیوع هپاتیت B با افزایش سن ارتباط معناداری داشت، اما خوشبختانه هیچ موردی از عفونت همزمان هر دو ویروس در نمونه‌ها مشاهده نشد. این آمار می‌تواند زنگنه‌ای برای ارزیابی اثربخشی برنامه‌های واکسیناسیون و غربالگری در استان باشد.»

تغذیه دریایی در بارداری؛ ضامن وزن سالم نوزادان

در ادامه این نشست، دکتر خسروی، دانشجوی دکترای تخصصی پرستاری دانشگاه، به تشریح نتایج یک مطالعه کوهورت گذشته‌نگر بر روی بیش از ۱۰۲۳ زن باردار سمنانی پرداخت. این پژوهش با استفاده از داده‌های کوهورت نوزادان سمنان و پرسشنامه بسامد مصرف غذا (FFQ) انجام شده است.

مجری این طرح تحقیقاتی با بیان اینکه کم‌وزنی هنگام تولد از مهم‌ترین عوامل تهدیدکننده سلامت نوزادان است، اظهار داشت: «یافته‌های ما نشان داد که مصرف متعادل و منظم غذاهای دریایی به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا-۳ و پروتئین باکیفیت، با افزایش وزن سالم هنگام تولد و کاهش چشمگیر موارد کم‌وزنی مرتبط است.»

وی افزود: «در این مطالعه، ارتباط معناداری بین مصرف این مواد غذایی و زایمان زودرس یا بستری نوزاد مشاهده نشد که این موضوع ایمنی مصرف متعادل غذاهای دریایی در بارداری را تأیید می‌کند.»

از پژوهش تا سیاست‌گذاری

در پایان این نشست، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان ضمن قدردانی از تلاش پژوهشگران، بر لزوم ترجمان دانش و انتقال این یافته‌ها به سطح سیاست‌گذاری و جامعه تأکید کرد.

وی تصریح کرد: «نتایج این دو مطالعه می‌تواند در به‌روزرسانی راهنماهای بالینی متخصصان زنان و زایمان، پزشکان عمومی و کارشناسان تغذیه و همچنین برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای کنترل بیماری‌های ویروسی در استان مورد استفاده قرار گیرد.»

گفتنی است این نشست با پرسش و پاسخ خبرنگاران و ارائه پیشنهادهایی برای مسیر تحقیقات آتی، از جمله بررسی سطح امگا-۳ خون مادران و مطالعات تکمیلی در حاشیه شهر سمنان، به کار خود پایان داد.

 
 
 
 
 
  • کد خبر : 60979
لینک کوتاه خبر :
مارال همتی
خبرنگار

مارال همتی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید *